Om mig

2007 så var första gången som jag upptäckte scrapbookingen via Tradera.
Jag visste inte alls att det hette "scrapbooking" men det jag hittade på tradera var nåt som verkade kunna stansa ut olika figurer, det var alltså qk dies jag hade hittat, som jag tyckte verkade så himla roliga. Utan maskin eller tång så började jag köpa på mig en gäng qk dies och efter ett tag fick jag även tag på en begagnad tång som jag köpte. Och sen satte jag fart.
Jag lärde mig hur jag skulle stansa ut dessa söta figurer och de var ju så otroligt söta! Lärde mig mer och mer om detta och handlade och handlade och så smått började jag att göra lite kort 2007. Jag lärde mig mer och mer om scrapbooking och jag köpte på mig lite stämplar och så satte det fart!
Jag hittade fler och fler bloggar som jag läste, filmer på youtube och sist men inte minst fb!
Sen var jag helt enkelt fast!!

I början var det nåt jag höll på med ibland men ju mer jag köpte på mig desto roligare var det såklart och till slut så höll man på flera gånger varje vecka.
Jag fick upp ögonen för olika butiker och 2011 så blev jag med i ett Design Team vilket kändes jätteroligt. Under tiden som dt så pysslade jag mer och mer och jag fullkomligt ÄLSKADE att hålla på och skapa med färg och papper, kort blev fort min stora passion.

Med korten kom ju oxå stämplarna och herregud så mycket fina stämplar det fanns. Det blev fler och fler och min samling bara växte! De stora märkena var ju så klart Hänglar&Stänglar samt Magnolia i början. Efter hand har jag även kommit att älska många andra märken och textstämplar är ju fantastiskt kul att jobba med då korten fick en mer "proffsig" look tyckte jag.
Eftersom jag sedan även började med Project Life av Becky Higgins så var ju textstämplar bara ett faktum att man såklart verkligen måste ha! Jag älskar att kunna göra mina egna PL kort och ändå få dom att se proffsiga ut!

Varför gjorde jag lite egna stämplar då? Jo för att jag helt enkelt fullkomligt ÄLSKAR stämplar såklart! Jag har gjort dom endast för min egna skull, jag har inget företag eller nånting utan detta är min hobby och jag hoppas ni ska få lite inspiration av det vi skapar med dom! Jag kan skapa vilka ord eller meningar som jag vill som just JAG känner att jag vill ha i mitt skapande. Visst kan man skriva ut mycket från datorn via sin skrivare idag MEN jag tycker det tar så mycket extra tid , tid som jag inte har ofta, så jag föredrar att ha stämplarna nära till hands som man snabbt bara kan stämpla på sina alster!

Jag fick lite inspiration till det av skaparkällar´n som oxå gjorde några fina bildstämplar av sina fina ritade alster som hon gör och tillsammans så började vi så smått samarbeta lite. Efterhand så ville inte skaparkällarn hålla på själv med gummistämplar då hon tyckte att det blev för mycket jobb för henne och numera kan man hitta hennes diggistämplar på hennes fb sida, helt gratis!

Många tycker det är svårt att få gummistämplar raka när man inte ser vart man stämplar, men jag har löst det genom att dels ha en kloss med rutmarkeringar på samt att jag alltid testar snabbt på ett kladdpapper innan jag stämplar för att se så det är så rakt som möjligt Funkar alldeles jättefint för mig. Är det inte helt rakt så kan man bara justera lite, göra ett test igen innan man stämplar på sitt alster.

Ett annat tips är att använda en MISTI. Jag fullkomligt älskar detta verktyg där du kan placera stämpeln så den blir rak o blir det dåligt stämplat är det bara att stämpla igen. Här kan man ju om man vill oxå testa på ett kladdpapper först om man blir osäker men rutmarkeringarna som man går efter är toppen. Och så mycket papper man spar när man kan stämpla igen om det första trycket blir dåligt. Rekommenderas varmt!

För den som undrar så bokförs ALLT även om det är på hobbynivå!
Om man tjänar pengar på sin hobbyverksamhet så måste man skatta från första kronan, mer går att läsa om detta på skatteverket!

Jag gick 2015 handel/administration på distans och fick lära mig en hel del om bl.a näthandel, logistik, branschkunskap, Marknadsföring och annat nyttigt!
För dig som själv funderar på att göra något på hobbynivå finns massa matnyttigt att läsa på skatteverkets hemsida och de är oxå väldigt trevliga att ringa och prata med om det är nåt man inte förstår eller undrar över!

Jag hoppas så klart att ni på den här bloggen ska kunna få lite inspiration med mina egengjorda stämplar!

Kram Malin

3 kommentarer:

Lotta sa...

Var beställer du dina stämplar ifrån? Har letat i hela bloggen utan att hitta det... Jättehärlig blogg och vackra kreationer!

Gittans Pysselsida sa...

Hur kan jag beställa av dina stämplar?
MVH Inga

Malin E sa...

Hej på er!
Ni kan maila mig på:
flitigafingrar@hotmail.com
min mail finns längst upp till höger här på sidan.
Kram Malin