onsdag 30 november 2016

PL uppslag för November.

Månadens uppslag om vårt November. 
En salig blandning av händelser, stora som små under månaden. Malins fina textstämplar & stjärnor passar till allt möjligt & används flitigt till både PL, December Daily & vanliga LO:s





Anna

tisdag 29 november 2016

Project Life Vecka 47

Hej!

Tror aldrig att jag har varit så här snabb någon gång! På söndagskväll gjorde jag veckan som strax var slut.
Trevligt att vara så otroligt i fas. Om man ignorerar att jag ligger efter veckorna och månaderna före. Hehe!
 
 
Detta är ett samarbete med både Malins stämplar samt Idas Magasin.
Från Idas magasin har jag använt Enamel Shapes från MME, samt mönstrat papper från Teresa Collins, Family Stories #FS1001





Här har jag använt stämplarna Vecka och Snö från Malins Stämplar. Du finner dem i flikarna ovanför här. :)




 
Lisa
 
Instagram: scraplivet

onsdag 23 november 2016

Adventsmys


Tänk vad tiden går snabbt och nästa helg är det redan 1:a advent. Me like;) jobbar mkt med mitt album ifrån 2015 och oj vad bilder man har tagit kring julen. Det går nästan inte att använda alla😁 här är ett uppslag med adventbak och julpyntning. Har använt mig av stämplarna Advent och morgonmys som är stämplade med svart dyna. Skrev för hand denna gången vilket jag egentligen inte tycker om då min handstil är slarvig men så fick det bli. 
Material; washitejp-olika storlekar, guldiga,
Hjärtan, guldig pil och rosett ifrån Idas magasin.Genomskinlig overlay och en pil som sitter utanpå plastfickan.





Ha en go vecka och trevlig första advent=)
Michaela

Instagram: scrappgrynet
http://scrappgrynet.blogspot.com

måndag 21 november 2016

Project life - Kusinkusinträff

Hejsan!
 
Här visar jag några få bilder från kusinkusintäffen. Den svarthåriga perukbärande kvinnan är jag.
Hehe! Från väldigt korthårig till Magica De Hex. :D En fantastisk helg med mycket skratt!!!

 
 
Stämpeln Vecka och En Rolig hittar du hos Malins Stämplar. Jag tog och klippte isär en av stämplarna helt sonika. Det är smidigt att kunna använda orden separata. :)
 
Vecka embossade jag med kopparpulver. Hela temat glittrar i guld och rött. Av någon anledning var det rätt så framträdande i allas utstyrslar. Ja, inte hos Blek-Ove och Spökplumpen då. ;-)
 
Lisa
Instagram: Scraplivet

söndag 20 november 2016

Nya stämplar.

Jag har fått hem lite nya stämplar! Perfekta att ha nu till alla julsidor man ska göra i albumet, December Daily albumet och min lilla god jul stämpel som blir fin till alla korten man vill skicka!


Lite fina månadsstämplar till nästa års album...
och sist men inte minst lite familjestämplar...





Jag gjorde en liten test häromdagen med mina nya datum stämplar oxå och jag blev så himla nöjd1 Jag embossade själva ringen med guld tinsel embossing pulver som är köpt hos Idas Magasin och sedan stämplade jag datumet med svart. Visst blev det fint! dagens händelser stämpeln kommer ju absolut att passa överallt!



Malin


fredag 18 november 2016

Underbart.

Den här veckan har jag förutom Malins Stämplar använt sponsrat material från Idas Magasin. Det är små stämplar (stjärna, hjärta och ampersand), ett 12x12-ark från Teresa Collins (”Daily Stories) med PL-kort som man får skära till själv, enameldots i det lite större formatet från WRMK, samt rutade kort från Becky Higgins. Från mina egna gömmor kommer vit cardstock, stämpelfärg och mist. För att få pappret att räcka lite längre har jag offrat några av korten genom att skära och stansa bitar ifrån dem. Är man uppfinningsrik kan ett köpt kort räcka till åtminstone tre-fyra egengjorda. Jag har även använt den lilla informationsremsan som sitter på ena kanten av pappret.

Jag skar till två 4x6-kort av vit cardstock och tog fram ett rutat kort. Jag letade fram mist i matchande färger och skvätte på de tre korten. På titelkortet stämplade jag med en stjärnstämpel från Idas magasin, skar till och stansade ut bitar från pappret och limmade fast. Här hamnade också en bit av informationsremsan, namnet på kollektionen (”Daily Stories”) tyckte jag passade bra som titel och några av de stora enamel dotsen. Jag gjorde även ett 4x6 fillerkort genom att skära isär text från ett 3x4-kort och limma fast. Jag ritade fejkstygn med hjälp av en svart och en vit penna. Till journalingkortet har jag använt Malins Stämpel ”Underbart” och Idas Magasins hjärtstämpel.

 Emma

onsdag 16 november 2016

I väntan på JULTOMTEN

 Att vänta på Tomten kan kännas som en evighet,vilket många av oss nog kan tänka tillbaka och känna igen=) Visar här ett uppslag på när min dotter väntade på tomten förra året och till sist fick träffa honom. Har gjort en layout med lager på lager och allt i grått/silver. Har använt mig av stämpeln Jultomten som är stämplad med silverdyna sedan utskuren. Har en genomskinlig overlay ovanpå bilden där det står "This is so You" Vår dotter älskar titta på film och även finklädd och i väntan på tomten=) Den andra sidan är en vanlig pl-sida även här med liknande färger, bokstavsstickers, en trä dekoration"remember when" ifrån Idas magasin.











Pyssla lugnt=)

Michaela
Blogg:http://scrappgrynet.blogspot.se
Instagram:Scrappgrynet

fredag 11 november 2016

Nalleoverallen...

Jag har gjort en layout om en overall som alla mina barn haft, som vi kallar ”nalleoverallen” av vad jag hoppas uppenbara skäl.

 På bakgrunden har jag stämplat, haft på modeling paste och mist. Fotona sitter på låga 3D-kuddar och under dem har jag placerat en bit mönstrat papper och dekorationer av olika slag, bland annat har jag stämplat Malins stämpel ”tradition” på en bit vellum, klippt ut och fäst med häftklamrar.
Titeln är utskuren ur vit cardstock och runt konturerna har jag ritat med svart penna. Bokstäverna är fastsatta lite ojämnt, och jag har inte limmat längs hela baksida på dem eftersom jag ville att delar av bokstäverna skulle stå upp lite från bakgrunden.

 Emma

onsdag 9 november 2016

I lööv it-Höstmys

Just nu har snön vräkt ner i 2 dagar och det har nästan kommit 2 dm snö;) känns lite konstigt att pyssla med höstbilder med mkt färg och se allt det vita ute. Mina pl sidor är som vanligt väldigt rena i färgval etc, det märks tydligt att jag har mina kombinationer och här är en av dem; vitt och guld-funkar till allt enligt mig. Har gjort en egen bakgrund med hjälp av min Minc och reactive mist. Sååå roligt. Önskade bara att jag kunde göra lika dant med alla fina stämplar ifrån Malin men har inte fått det till att funka ännu, har någon tips mottages detta tacksamt!!;) Istället har jag stämplat Höstmys med guldfärg.







måndag 7 november 2016

25 år tillsammans - layout

Hej!

Jag och maken träffades för exakt 25 år sedan. Jag bad min syster fota oss, då vi sällan eller aldrig är på samma fotografier. Igår morse när jag vaknade visste jag exakt vad jag skulle använda för stämpel till mitt alster. Tillsammans så klart! :)


Stämpeln hittar du här.
 


 
Ha en fin måndag!!
Lisa
 

söndag 6 november 2016

Utflykter.

Jag har använt samma stämpel till två helt olika alster. Först en PL-sida i 6x8:


Jag har utnyttjat fotots så kallade negative space till att skriva titeln på. Jag stämplade Malins ”Utflykt” direkt på kortet och skrev resten av titeln med svart penna.

På nästa alster har jag också stämplat ”Utflykt” direkt på bakgrunden. Det är en layout till min sons album och handlar om utflykten till Sveafallen vi gjorde för några månader sedan.


Jag skvätte svart akrylfärg och stämplade på det trämönstrade bakgrundspappret, som är ifrån Simple Stories. Jag dök ned i min spillpapperslåda och fiskade upp papper från serien Trail Mix av Bo Bunny. Vissa av bitarna är mattade med svart cardstock, andra är inkade med svart längs kanterna.

Fotona är utskrivna med en vit ram, och för att de inte ska försvinna bland alla papper med liknande färger så har jag dels ritat med svart mellan ramen och själva fotot, dels mattat dem med svart.
Den långa titeln fungerar också som journaling. Ordet "Utflykt" är som sagt från Malins Stämplar. Jag avslutade layouten med korkdekorationer och bling.

Emma

fredag 4 november 2016

Nya stämplar!

Ja då har jag återigen gjort lite nya stämplar.
Först ut tänker jag visa mina månadsstämplar samt en datumstämpel med tillhörande cirkel. Tanken är att man ska kunna stämpla månadens datum med vilka färger man vill, med eller utan cirkel runt om. Om man stämplar med cirkeln kan man lätt stansa ut den med en cirkelpunch och jag stansar min med en cirkelpunch som mäter 1 inch.
Jag tänkte ha dessa till mitt December Daily album som jag tänkte försöka mig på att göra i år.



//Malin

onsdag 2 november 2016

Midsommarfirande-enkelt PL-uppslag


Här kommer ett enklare pl-uppslag( bilderna får tala i sig) på vår midsommar i somras. Många av korten är ifrån kitet project life baby boy samt egna kort ifrån gömmorna. Stämplarna jag har använt mig av denna veckan är: SMILE och MIDSOMMAR. Texten är skriven med skrivmaskin, det är nog min bästa investering för mitt pyssel, har aldrig förlikat mig med min egna handstil så skrev nästan aldrig på sidorna förut jämfört med nu när jag skriver massor;)



Ha en go vecka!
Michaela

tisdag 1 november 2016

BoM - The book of me

 
 
Hej!
 
 
Idag tänkte jag visa en av mina sidor i min BoM. Boken om mig på Svenska.
Den boken handlar alltså om mig och mina egenheter. Hehe!
Jag gör sidorna i en mindre variant, 6 x 8 inch.
Denna sida är en av två, den andra kanske jag visar någon gång, men inte idag.
 
 
 
Jag gillar rutiner, nej, jag älskar rutiner, och vad passar då bättre än denna stämpel?
 
 
Som ni ser kan dessa stämplar användas till så mycket mer än bara Project Life!
Hoppas du blir inspirerad att använda den. Den är så fin så!
 
Andra användningsområden jag ser är familjeschema, dokument för arbetet osv.
 
Ha en fin dag!